Monday, September 1, 2014

♥ welcome my sweet SEPTEMBER ♥

hoyeehhhhhhhhh!!!!!!!


SELESAI SATU TAHUN TANPA SEBARANG BERITA....
ALHAMDULILLAH......IM STILL ALIVE!!!!!
......


EVERYTHING CHANGE!!!

AND


FOR GOD SAKE...
I LOVE IT...


syukur..
tanpa perlu berkata bnyk...
ALLAH permudahkan urusan aku sehingga kehari ini...
Alhamdulillah...aku masih disini...
mengejar saat dan masa yg diberikan...
dengan seribu keindahan...


YANG LEPAS BIARKAN BERLALU PERGI....


kembali ke alam realiti membuatkan aku tersedar betapa bnyk masaku sebelum ini dihabiskan dgn perkara yg sia2...tapi bila difikirkan balik....
ia mampu menjadikan tauladan dan peringatan untuk aku dimasa2 akan dtg....


kenangan....
banyak memberikan aku kesan yg tidak aku jangkakan....
memang mudah untuk membiarkan....tapi xmudah untuk melupakan....
membuatkan aku lebih dewasa dalam mengharungi hidup...
menempuhi cabaran....merenangi gelora...
ceeewaaahhh....

and...
sepanjang aku mendiamkan diri...
bukan bermakna hati aku mati...
cuma memberi masa dan ruang untuk lebih mengerti....
menilai kekhilafan diri...
Alhamdulillah....
sedikit sebanyak....perbuahan tu ada....
dan aku harap...
aku sentiasa dalam doa insan2 yang aku sayang....


tanggal 02november2013
merupakan titik permulaan aku melangkah ke alam baru
mula mengenali dan mula bersua muka...
hahhaahha....
kononn!!!

aku jadi TUNANG orang!!

nah ni pic after tunang...
hahahahhaa...
xder majlis formal sgt sbb dr zaman kesultanan melayu melaka...
aku mmg xminat nak havoc2 ni...
berjimatt....sbb aku ni bukan lahir dlm dulang emas...
sedar diri kata kauuuu!!!
ni pic aku amik kat studio...
pic masa tunang aku misplace
ntah mana aku letak...
malas nak mencari....
hehehe...


then....
after about one month...
sempena cuti skolah...
aku kawen lerrr..
dgn jejaka pilihan aku dan keluarga...
hahahahhaa...

ni sket pic aku kwen....
(xsuke xmo tgk k!!)











haaaaaaaa.....
tu jerrr....
simple n nice...
xmembazir....
tetamu mkn sedap!!
impian aku...
tq ALLAH!!!
permudahkan urusan kami...

(baju cream tu supposed baju akad nikah jer....oleh kerana aku n suami malas nak menyalin baju dusty pink kami...jadi kire ok la naik mini pelamin dgn baju warna tu kan....hahahahaha....lagipun mmg tema simple and sweet!!)


HAHAHHAHAHAHA!!!

ni edisi pergi ke rumah mertua plak...
ahaksss...
pakai baju yg supposed di gunakan masa sanding ala-ala simple aritu...


mekap yg sgt awsome....aku suka sgt...
no editing at all...kecuali aku just add frame dlm pxlr-matic
and dia sgt murah....the cheapest in town i guess!!!

xlupe...
kawan2 PreveC TDI kenduri belah hsbnd...
you guys ROCKKKKK!!!




hehehhee....
sekian....

dari kamiiii...
nurulaliff
................................................

moga setiap apa yang terjadi...
baik atau buruk...
menjadi pengajaran dan kenangan dalam mematangkan kehidupan kita...
tidak mudah untuk mencapai impian...
kadang2 manisnya hanya sekejap...
namun percayalah...
itu lumrah yg memang kita akan tempuh..

buat insan2 yg menyanyangi aku...
terima kasih diucapkan...
hanya ALLAH yg mengetahui apa yg tersirat dihati hambaNYA...
buat insan yg memang sedia membenci dan memusuhi aku...
tidak berdaya bagiku membuat kalian menyenangiku...
hanya doa ku berikan agar jiwa kita tenang sentiasa....
ingatlah....
setiap kejadian....adalah satu pelajaran dalam cerita kehidupan ini....

SEKIAN....


salam 1september2014
pn.nurul








Saturday, August 31, 2013

♥ erti MERDEKA ♥

Assalamualaikum dan Salam Kemerdekaan....

lama aku tak menconteng dan tak mengadap blog ni...
kalau mayat....dah tinggal tulang kot....
so....sempena malam merdeka ni...
terbuka hati aku utk update blog ni...
maybe for the last time...
and pasni...no  more blog...
:)

kadangkala...
kita sering terfikir...
kita sering menyalahkan takdir...
knp jadi mcmni...
kenapa jadi mcmtu...
as simple as abc..
dah ketentuan dan kehendak Illahi...
maka semua yg kita rancang xmenjadi...
and for me...
aku dah close cerita lama...
END THE STORY

mesti ada yg akan ckp...aku suka buat wayang...
tapi ketahuilah...
aku yg rasa...dan aku yg melalui semua ni...
so...please shut up and leave me with my story...
no need to pointing fingers to anybody...
and for sure...
aku xsalahkan sesiapa pn utk semua yg terjadi...
honestly...
aku dah cukup terlalu dewasa utk melalui semua ni...
and for the 1st time in my life...
aku betul2 rasa MERDEKA jiwa dan raga...

MERDEKA lah jiwamu...
MERDEKA lah jiwaku...
andai ketentuan ini yang terbaik...
usah di keji dan dipersoalkan kehendak yg Esa...
wlpn bnyk kesilapan dan kekhilafan berlaku...
tapi Alhamdulillah....aku masih mampu menghadapi semua yg terjadi...
wlpn tidak mampu berlari...at least...
aku mampu merangkak utk membina hidup kembali...
wlpn xmampu ada disisi...cukuplah doakan aku menjadi yg terbaik kepada sang Pencipta...
sesungguhnya...kdgkala....aku hanya mampu merintih disatu ruang hati yg masih berbaki sakitnya bila ini terjadi....mmg aku bukan wanita hebat utk mengubah dunia...mengubah hidup insan lain...tapi berilah aku ruang dan peluang utk aku rasa hidup seperti insan lain....

tidak mudah untuk melunturkan dan membersihkan sisa memori...
tapi aku yakin...ALLAH dah kurniakan sesuatu yg terbaik utk aku...
amanah yg tidak terhingga...
wlpn hadirnya bukan disaat yg aku duga..
Insyaallah....akan ku jaga amanah ini...
amanah yg aku sendiri xmampu utk hadapi seorg diri...

and for u....dont worry....i will make it happen at my own...

:)


thnx and salam..
nurul arifin-skudai-310gos2013