Monday, February 28, 2011

~kubahagia....lalalalala...~

ouchhhh....
da agak lama x hupdate blog kan...
hmmm...aku bizi sbnrnyeee....
maaf...banyak citer nak share...tapi teramat2 bz..
tambah2 lagi skrg ni aku da start bisnes ngan partner aku dlm bidang textile ni...
lagi la  bertambah2 bz....hahahhaa.....
so...keadaan aku ok je sepanjang aku mendiamkan diri ni..
banyak benda best2 da berlaku...
dan most of the thing.....kedai online aku tuh....baru buka 2hari....da dpt jual 20++ pasang baju...
thnx GOD!!!
so...kalo sesapa yg nak go tru aku nye kedai....ada kat FB dgn nama Baju Kurung atau search je bajukurungon9@gmail.com !!!!
selamat bershopping dan mencuci mata...xbanyak pic aku upload...sbb agak bz....tatap je la yg mana ada....haahaahhaahah!!!!
anyway.....gud luck utk aku dan utk kamo2 juga!!!
salam!!!

Thursday, February 24, 2011

hanya KAU yang mengerti...!!~

ya ALLAh...ya Tuhanku...
napa la KAU uji hambaMU ni...
sesungguhnya aku lemah dan xberdaya dgn semua tu...
sungguh....aku xmampu bertahan lagi...
ya ALLAH...sungguh aku xberkuasa utk menahan semua takdirMU ini...
maaf...kekadang aku terleka dalam mengejar bahagia...aku lupa....
yg menentukan segala perjalanan hidupku adalah ENGKAU ya ALLAH...
Masyaallah...aku berdosa padaMU...


hmmm...hanya itu ygg mampu aku ucapkan...
aku xberdaya lagi....
ya...aku da xberdaya utk buat pape...
xlarat..penat...malas...meluat...marah....geram....
hmmm....sabarlah wahai hati...
sesungguhnya ada bahagian kita yg kita xketahui lagi...
dan nanti...semoga ada kebahagiaan itu bertandang dlm hidupku...
Insyaallah........

pelik.....aku pelik.....dan sangat2 pelik...
kenapa jalan ceritanya begini...
setelah pelbagai rintangan kita lalui....
tapi kenapa ini pengakhirannya....
tapi...aku xkan pernah salahkan sesiapa...sbb...
aku harus persalahkan diri sendiri...
yess...diri aku sendiri...kenapa ye???
sbb diri aku la aku jadi mcmni...
bukan diri org lain...tapi aku!!!.......
yer.....diri aku...okek...

nape hati aku tak tenang...
nape hati aku tak gembira...
nape hati aku sedih....
dan kenapa mata ni nak mengalir je mutiara jernih ni...
hmmmm...bila ku tanya hati....tiada jawapan yg aku dapat..
bila ku tanya diri sendiri...
baru aku sedar....aku  berperang dgn perasaan sendiri...
perasaan kasih syg..cinta...rindu dan amarah padanya....

apapun...aku REDHA...sebagaimana aku rela melepaskan dia pergi...
aku harap....aku tabah dan sabar dgn dugaan selepas ini...
yesss...aku mesti kuat....aku mesti bertahan...
utk masa depan dan kehidupan aku akan dtg....
mungkin sidia bukan tercipta utkku....
hmmmmm....
apapun....wahai hati.....berhentilah dari menangis...
berhentilah dari menyalahkan diri...
sesunggunnya....semua yg terjadi suratan Illahi....

petang tadi....aku terdengar lagi dari cramel-tinggal kenangan...
menitis air mata aku...smpi kabur pandangan mata aku...
dari skudai smpi ke larkin....aku menangis teresak2....
ntah lah...semoga luka ini akan sembuh....
dan padaMU ya ALLAH.....hanya padaMU aku berserah!!

====*********====


Pernah ada rasa cinta antara kita
Kini tinggal kenangan
Ingin ku lupakan semua tentang dirimu
Namun tak lagi kan seperti dirimu
Oh bintangku


Jauh kau pergi meninggalkan diriku
Di sini aku merindukan dirimu
Kini ku coba mencari penggantimu
Namun tak lagi kan seperti dirimu
Oh kekasih


Pernah ada rasa cinta antara kita
Kini tinggal kenangan
Ingin ku lupakan semua tentang dirimu
Namun tak lagi kan seperti dirimu
Oh bintangku


Pernah ada rasa cinta antara kita
Kini tinggal kenangan


====*********====

~yang sempurnakan ku~

sebelum tido...
aku terdengar lagu ni...
syahdunyaaa....


Kaulah bidadari dalam hidupku
Yang selalu hadir di dalam mimpiku
Bunga yang selalu harumi hariku
Anugerah Tuhan yang sempurnakan ku
Bila kau jauh
Aku selalu rindu
Bila kau ada
Hatikan berbunga
Ku akan selalu menjadi bintangmu
Menerangi gelap dan mimpimu
Aku setia di sini mengusap tangismu
Menemani sunyi di hatimu
Bila kau jauh
Aku selalu rindu
Bila kau ada
Hatikan berbunga

syahdunyaaa....
best lagu ni....
hmmmm...really miss someone that i know i cant being with......

:((

Wednesday, February 23, 2011

jahat la ini budak!!!~

hmmmm...selamat malam semua....
hurmmm....hurmmm....emmmm...aaaaaaa....
hari aku pegi skolah mcm biasa....
sedari pagi aku da sdr dr tido...wlpn smlm mcm2 berlaku pd aku...
ya ALLAH!!!
tabahkanlah hati hambaMU ini...
sesungguhnya..hanya padaMU tempat aku mengadu....

harini aku pergi kesekolah beruniform polis lengkap...
maklum la...aku ada pakaian seragam poliss...
even aku da xjadi guru penasihat kadet poliss..
tapi aku still merindui saat2 itu....
siap gosok...aku pakai baju+suar....ku pusing2 depan cermin...
wahhh....dah makin mengecil lak baju ni...kikikiki...
aku senyum dalam hambar....
hmmmmm.....maybe aku ni da xder perasaan kot....
gilee!!!!

hahahhahaa....

aku siap ala kadar...
yela...pegi skolah bukan nak  ngorat anak2 murid...
and 1 more thing...nak solat apa....lau mekap..susah wooooo!!
so...aku hanya memaki bedak dan makanan kegemaran kulit aku iaitu body butter jek...
hmmmm.....xder mood lak nak pegi skool...
aku sarung kasut hitam aku..
entah apa hal...kete aku kena block ngan keta pegawai bomba....
INSPIRA MERAH....JMCxxx....hahahaha....aku hangin gak....
call abg aku suh dia sound2 sapa yg parking dpn keta aku yg comel tuh...
hmmm...xlama pas tuh...ada la sorg mamat senyum2 simpul dtg pd aku...

him : sorry cik...nak cepat tadi...sorry sgt2...
me : (wat muka kerek) yer la...xpe....lagipun awk kan bomba...
him : (senyum2..) cik polis jgn saman sy ye..maaf la...tadi pn abg awk da marah sy...
me : (muka nak gelak..) seb baik buku saman sy xbawak...lau x..awk kena saman..sbb halang sy  bertugas!!!
him : (muka ala2 panik..) erkss....biar  betul...kan ke adik din ni cikgu??? ( sambil tengok aku atas bawah)
me : (muka xbersalah) cikgu ke pakai mcmni??? hahahahahhaa.....
him : yela2 cik polis...maaf ye....
me : yela...len kali jgn parking sesuka hati...dan sy bukan polis...sy guru penasihat kedet polis jek...(muka slamber)
him : hahahahhaahahhaampessss la awk ni....eee...report ngan din nanti....
me : padan muka....sapa suh parking dpn keta sy....
him : ok2...sori k...
me : lau nak sy maafkan..sila blanja abg sy mkn japg...
him : ok cik nurul...
me : sesama... (sambil masuk keta xdulik...sbb berjaya kenakan kawan abg aku...wakakakkkkaka!!!!)

hmmmm..jahat kan aku...
dan maybe sbb tu la smpi skrg aku ni xder lelaki sudi jadikan aku teman hidup diorg...
wakakakakaka....lantak la....aku ok je mcmni...
sepanjang perjalanan kesekolah aku dgr HOTFM...perghhhh...
lagu best2...aku layankan aje...
paling aku suka ada satu lagu sofaz-maaf dari hati....hmmm....
best la lagu tu....

:((

=====seharian harini mood aku mcm bodoh je....arghhhhh======

pagi tadi punya kisah....mcm kiwak!!!

FINE!!!!
tu la ayat aku...dan kalo dalam bahasa melayu = BAIKLAHHH!!!!!!!
selama ni aku cukup memberi muka pada kamo...
tapi kamo selalu cuba utk bergurau senda dgn cara menyakitkan hati aku....
apa salah aku pada kamo hah???
tergamak kamo buat mcmtu pd aku....
apa kamo da xterpikir ke yg aku ni manusia mcm kamo gak???
da la ada hal kat skolah....
balik umah pn kamo nak carik dan buat hal ngan aku gak ke???
kamo xterpikir ke apa perasaan kamo kalo ada org wat mcmni kat adik or kakak kamo??
yela...mcm yg kamo buat kat aku??
ke kamu mmg suka buat mcmtu utk sakitkan hati org???
mana pikiran waras kamo??

bila aku da mengamok...boleh kamo ckp kamo berGURAU??
hmmm....smpi aku kuar2 air mata tu kamo kata kamo  bergurau???
OMG....sungguh hebat gurauan kamo...tapi xpe....harapan aku...
moga kamo sentiasa happy dan gembira...
dan semoga suatu hari...kamo dpt manusia yg leh tahan dgn perangai kamo tuh...
aku sentiasa doakan ye....

dan utk kamo dan kamo.....serta kamoo....
aku da xtahan lagi la ngan segala sindiran dari kamo....
sungguh.......aku xtahan...
sbb aku pn manusia biasa.....
dan jangan nak terangkan pape pada aku yer kamo....
sbb aku da xder minat nak dgr keterangan dari kamo...
kamo dipersilakan untuk tidak mengganggu aku lagi pasni....
dan utk kamo....berbanyak2 terima kasih dari aku sbb kamo dah buat aku ni bertambah matang....

aku gak nak mintak maaf sbb mengeluarkan kata2 kesat kat kamo....
antaranya ialah :_
-hutak anda!!
-sengal!!
-ngox!!
-sibusuk!!
-kuang ajau!!
-pegi mampos!!
-boleh blah!!
-dll yg aku pn xingat....

maaaaafff sesangat!!!!

~aku bengang!!!!!!!!!!

maaf.....hati aku betul2 xtenang...
ingatkan bila ada blog makin ok..
tapi makin bermasalah...
maybe aku  bukan yg terbaik utk sesapa kot...
so...aku xnak salahkan sesapa...
sbb....aku yg salah....dan xnak citer pasal pape...sbb yg salahnya ialah aku jugak...
maybe aku xpandai nak meyakinkan org lain utk percaya pada aku....
dan maybe juga aku ni xpandai nak jaga hati org lain utk tidak buruk sangka pada aku...
padahal...semua yg aku  buat utk org lain.....hmmmm...
xpe....kali ni...aku terima dan aku bersedia utk menjalani kehidupanku seperti hari2 aku tanpanya...
yesss.....i am strong enuff.....thnx sbb banyak mengajar aku erti kekuatan dan ketabahan dlm menjalani hari2 aku di dunia ni.....
dan utk sesapa yg pernah mengenali aku...aku ucapkan terima kasih kerana sudi menjadi kawan aku...selama mana yg kita kenal....aku cukup hargai apa yg kalian buat utk aku.....yess....aku akui...korang kdg2 banyak membantu aku dlm mematangkan diri aku....thnx alot.....i really appreciated it....

so....sbg langkah menyenangkan hati semua pihak...aku nak delete je blog ni...
tapi onesly...aku tataw mcmner nak deactive blog ni....plzz sesapa tolong gtau aku.....
aku xnak pk da pasal ni.....dan maybe aku akan deactive gak fb aku.....
aku  nak cuci bersih2 otak aku dari semua ni...sungguh aku kecewa kerana benda2 mcmni buat org lain buruk sangka pada aku....sdgkan aku xbuat pape.....OMG....

apapun...maafkan aku kerana aku bukan yg sempurna dan terbaik buat korang....
maaf and thousand of sorry.....

jika skali boleh dianggap bodoh...
dua kali dianggap pengalaman
kalau berlaku lagi..maknanya kita bingai!!!~

salam ukhwah dan salam 1mesia!!!
samat malam...assalamualikum~

Tuesday, February 22, 2011

satu hari di skolah!!!

okeh...ni nak cite pasal semalam nye cite...
hahahaha....kejadian berlaku kat skolah....
yer la....skolah la...xkan sopinx komplex laks kan...
kikikikiki...
nak dijadikan citer....aku ni hangin ngan budak2 kelas lain...
almaklumla...masa aku kul 5.00pm....ada ke aku tunggu  budak2 tuh smpi kul 5.30 baru masuk kelas....
arrggggghhh.....gerammmmm!!! aku marah....tapi aku diam jerk....xceria mcm selalu....malas nak ckp2 ngan budak2 ni...sbb ngah panas hati aku ni....!!!
pastu..masa abis mcmtu jek....ok la...fine aku ckp...len kali masuk lambat lagi...aku suh tulis satu topik dan diulang sebanyak 10x.....tercirit budak2 ni angguk2....tau pun FAHAM!!!!!...eeeeee....

ok la...cite kelas tu abis mcmtu jerk....ni cite aku masuk da next class.....
dah la ngan hot dok pk budak2 ni masuk lambat....masuk kelas ni lak mcm pasar borong yg ngah jual ikan dan sayur....arghhhhh......stress!!!!....aku masuk diam je...wat muka serius....wakakakkaakakka....serius ke muka aku ni??? okeh...aku masuk tanpa kata apa2....aku diam menuju kemeja....aku nengok mereka xpedulikan aku....aaahhhh..ni lagi satu kaum yg nak kena ngan aku ni...xpe2....aku diam....tgk mereka yg asyik bercakap....hmmmmmm....yg terperasan tu terus cuit2 member sebelah....aku diam lagi...pelajar laki masih leka....xpe.....tunggu aku nak marah+denda kan.....xpe2....sabar cikguuuuuuuuuuu!!!!....


DIAMMMMMMMMMMMM!!!!!!
ambik ko aku jerit.....semua tekejut.....semua berlari duk tempat masing2.... masing2 buka  buku....
aku jeling ketua.....aku tgk sorg2 budak2 ni....

aku : apa da xder ingatan ke kamu semua ni??? bila cikgu masuk dah xleh kasi salam ke apa ke???
mereka :: diam.....(bunyik kipas jek.....tetiba  bangun dan ...) 
ketua kelas :: assalamualaikum dan selamat sejahtera cikgu nurul!!!!!
mereka :: assalamualaikum dan selamat sejahtera cikgu nurul!!!!! (dgn kuat yg amat.....)
aku : wslam dan slmt sejahtera semua...
aku : ok....oleh kerana kamu ni semua dah terlebih hormat kat cikgu....skrg buka buku... NOWW!!!!
mereka :: terkial2 carik buku....boleh lagi senyum2...
aku : ok...skrg amik kertas kat meja cikgu....salin semua ni.....(ngan muka kerek aku la...)
mereka : wat2 muka sedey....aaa...cikgu!! banyaknyeee.....
aku : haaaa....itu la  balasan utk org yg xhormat pd cikgu....nah amik la yer!!! ( wat muka kerek lagi)
mereka :: baik cikgu nurul...
aku : bagus......gud..gud!!

haaaaaaa...hambik ko...banyak gile aku suh mereka salin dan wat keje....mood aku mcm apa tah....hahahha...sian budak2 ni...geram okek!!!!



hambik kaw!!!...semua cuak!!!!


aku jalan2 pusing kelas......emmm....nampa ada yg terkial2 carik buku...apa lagi...terus aku suruh yg xder buku pegi depan......hmmm...ada la dua org budak lelaki  ni...tersengih2....
bila tanya mana buku.....xbawak cikgu.....aishhhhhh....gerammmmmm!!!....

apa lagi...aku suh mereka amik kertas...duduk bersila kat luar kelas.....gerammmmmmmm!!!!

ni muka2 yg xbawak buku...tau pun malu!!!!


hmmm....aku diam.....mereka menyalin..skali skala aku pegi check buku sorg2.....
mau terkicit budak2 ni takot....yer la...takut sbb sblm ni aku xmcm ni...hahahahaahhaha.....
sian budak2 ni...tapi sbb mereka da melampau.....so apa nak buat kan!!!


tau pn nak  menulis kan!!!

haaaa...apa tanya2!!!


buat keje tuh!!

dan2 tanya bile ckp nak soal...hahahahah!!!
LASTLY....semua keja yg aku suh diorg buat siapppp!!!!!....hahahhahahahahahhaha...sukenyeeeee!!! 
so...ni la ragam2 bila kita menjadi seorang pendidik.....hmmmm....sian budak2 tuh....
tapi sblm kelas dismiss...aku gtau la reason nape aku buat mcmtu.....
pastu baru la budak2 ni ok balik...xder la menikus mcm tadik....hahaahhhaa...
apapun...aku enjoy jadi cikgu!!!
best wooooooooo!!!!

Monday, February 21, 2011

~hatiku tidak tenang dan tenteram!!~

OMG..nape aaa jadi mcmni???
skolah da ok...pentadbir  da ok...
kawan2 da ok....pelajar2 pn sgt2 ok...
tapi napa masih ada 1 makhluk yg sgt2 tak ok???
eeeeee...sakit hati aku.....sakit jiwa aku...
mana xnya....wlpn aku ni masih baru kat skool ni...
tapi da termaktub aku pegang jawatan ketua...
so...wlpn sorg makhluk ni da berpuluh2 tahun mengajar...
haruslah kena terima apa yg aku buat....
aku bukan mengarah pn..aku jz  buat keja aku jek...
keje yg telah diamanahkan oleh kerajaaan dan pentadbir kepada aku.,..
apa salah ke aku menjalankan  tugas aku???
hmmmm....

sakit hati!!!!!!
wlpn kes ni kes yg da berlaku pada hari sabtu aritu....
dtg2 skolah je hari ni (isnin) aku disoal mcm2...
mcm artis lak aku ni...
hahhaahha....reporter xyah cite la sape...
ada y g berbibir merah....berbibir pink...berbibir ungu..
hahahahha..dan xlupa ada yang berkumis dan berjanggot....
nak tau kenapa???
wakakakakakakakaa....gara2 aku 'menyound' sorg cikgu senior...
yg da keje selama 20 tahun ++++...
giler.....berani betul aku yerk...
arghhh...lantak....
pk pasal dia je...buat aku xder mood....
malas lak nak cite...
nanti aku sambung la kat entri len...
skrg mood aku nak happy2...nak gelak2..
grrrrrrrrrrrrrrrr......
geram okek!!!!

Sunday, February 20, 2011

hmmmm....best gak jadi aku...kikikiki~

yeehaaa....baca tajuk pn mcm xleh blah da kan...so  mesti la kena tahan mata dan hati  bila baca post ni...kekekeke...bukan nye apa...saja aku nak puji diri aku sendiri...OMG...jgn menyampah lak yer...haahahahahah....as i wish...i akan sentiasa hupdate blog i  bila ada masa free...even xder citer best pn nak hupdate gaks!!!
ini citer hari sabtu ler....hari sabtu nye citer...pasal makan2 kat skolah...almaklum la....aku ni dari kecik smpi tua mmg tempat aku kat skolah jew...so....skolah la tempat yg aku leh katakan 50% dari masa hidupku aku aku habiskan...emmmmmm....opssss!!! lufe...cite pasal skolah dan makan2 kan...so aku nak buka satu cite pasal aktiviti makan2 para2 guru skolah aku la kan....kikikikiki...
nak dipendekkan citer....cikgu2 petang ni adakan potluck..ala....acara makan2 bila ada time free....hehehehe....so...tema potluck kali ni ialah CNY...jadi..kami2 semua ni dikehendaki memasak la makanan bertemakan masakan cina....eg : mee hongkong....kuetiaw kungfu....steambot...dan mcm2 lagi la masakan cina kan.....so...aku dengan syok sendiri telah memasak kuetiaw hongkong dengan penuh bersemangat...dan nasib baik la berjaya sehingga menu masakan aku yg 1st skali abis.....yippieeeeeeeee.....bestnyeeee!!!! dlm hati aku bangga...sbb aku dah masak dan mskan aku berjaya dilicinkan dlm masa xsampai sejam....wow.!!!!.....i likeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee~ hahahahaha....
so ramai la kan yg duk bertanya....nurul ni belajar ngan sapa la....untung la sapa jadi suami nurul....wakakakakakkkaa....aku buat2 malu....dlm hati aku berbangga kerana aku mmg di asuh oleh mak sejak kecil utk meguruskan hal2 masak memasak ni....Alhamdulillah syukur!!!!...
so mood aku pada hari sabtu dan pada hari ahad ni adalah...................HAPPYY!!!!!!!!!! :)

wew....terima kasih utk encik r0x

heheehe....
incik r0x..maseh sbb sudi  jadi follower 1st saye..
ehem2....boleh ke kalo  nak kenal lebey2 lagi haaa??
maseh gak utk incik r0x sbb sudi tolong saya yg buta it ni yek..
apapun.....sayang la kat incik r0x ni...
so....nak kiss skett....!!!
muwahhssssssss!!!!

@_@

ermmm.....
lama xbukak blog ni...
pasal aku pn tataw nak tulis apa...
dan most of the thing...aku lupe yg aku ada blog...hahhaaha..
lagi satu...aku xpandai nak guna apa yg ada lam blog ni....hahahaha...pelik kan....
apapun start from 2day....aku akan cuba utk menghupdate blog aku bila ada apa2 yg best utk dikongsi bersama~

p/s : mcm la aku ni ada follower kan~