Tuesday, May 24, 2011

i admit that....im not perfect enuff for u!!

hmm...
hari2 yg berlalu...
bagaikan satu momen yg xdapat aku lupakan...
saat manis...
saat aku ketawa...
saat aku kecewa...
saat aku gembira..
saat aku berduka...
saat aku bersendirian..
emmm...
alangkah indahnya hidup..
menjalaninya tanpa rasa menyesal..
tanpa rasa tidak bersyukur dgn apa yg ada...
alhamdulillah....
my life is so very very gud!!

kadang2...
puas kita berfikir...
kenapa ye...
sesuatu yg menimpa kita tu...
harus terjadi pada kita...
bukan pada org lain???
bukan pada masa/ketika lain???
emm...
now i realize...
yg setiap perkara tu terjadi with a reason...
xder benda yg terjadi kat lam dunia ni tanpa sbb apa2...
hmmm...
bak kata pepatah melayu...
sebab dan akibat <<

aku melalui kehidupan aku..
dgn corak dan warna yg indah...
aku syukur sgt!!
even aku ni seperti insan lain yg lagi bertuah dari aku..
at least....aku kecapi bahagia selayaknya aku kat dunia ni...

mendampingi insan yg bernama lelaki..
adalah satu anugerah terindah buat aku...
bukan aku playgurl..
bukan aku bohsia...
bukan aku perempuan murah..
tapi....
aku ialah wanita yg istimewa...
dijadikan utk menghiasi dunia ni..
dgn apa yg aku ada...
aku bersyukur...
sgt2 bersyukur...
sbb aku diberi kesempatan itu...
kesempatan yg xsemua org merasainya...
:)
i like it!!

tapi acapkali...
aku salah memilih kemudi...
utk bahtera hidup aku...
yg akan melengkapkan diriku..
dan juga tuntutan agamaku...
kerana itulah...
disaat kawan2 sebaya aku bersama pasangan...
atau anak masing2...
aku masih lagi sendiri...
sendiri di usia ini...
sendiri dalam mencari jodohku...
insan yg tercipta utkku!!
hehehhe...aku xkisah...
asalkan...aku temui permata yg bersinar...
jgn kaca yg palsu...

arghhh....
cerita pasal jodoh ni...
mmg smpi mati pn xabis...
so...
aku malas nak cite...
spoil mood la mcmni..
overall...
aku akui....
aku masih tidak mampu menjadi yg terbaik utk sesapa...
so...better aku mcmni jew kot!!
:)
i admit that.....im not perfect enuff fo anybody!!!

so..
jgn salahkan aku..
jika aku kecewakan hati anda2 semua...
okeyh...
aku hanya insan biasa...
yg meminta sedikit ruang...
utk aku share...
kasih syg aku...
pada anda2 semua..
:))
hmm...
ok la...
nak tido...
esok ngajar...
budak2 exam...
++++
tada mood!!

:p

salams syg dari =PN=


Thursday, May 19, 2011

salahkah aku utk BAHAGIA??

salams....
hmm...sekian lama xupdate blog ni...
aku saja...
mendiamkan diri kot!
sbb aku tahu...
makin aku bersuara...
makin aku sakit!!
sakit dgn perasaan sendiri!!!
yess!!!
perasaan yg sukar utk aku tafsirkan...
satu perasaan yg sukar utk aku lakarkan di sini..
omg...
aku xberdaya...
someone..plz help me!!

hate this!!
hmm....
mmg aku akui...
hidup ni..
xpernah lari dari masalah..
dari kesedihan...
tapi...
aku selalu pk..
kenapa aku still rasa mcmni??
patut ke aku buat itu..
patut ke aku buat ini??


aku hanya insan biasa...
even org akan ckp untung menjadi aku...
tapi adakah mereka tahu apa yg aku rasa...
sumpah!!
sometimes...
aku rasa aku ni bukan sesapa..
aku seolah2 pengemis...
yg mengemis utk mendapatkan sesuatu yg aku suka dan cinta!!!

nampak mcm best...
tapi....
arghhhhhh...
best dalam takbest kot!!

aku ramai kawan...
mcm kisah aku tahu..
mcm sketsa aku dah hadapi...
hmm..
kalau dulu..
aku senyum...
aku penawar time kwan2 putus cinta...
diputuskan...dikecewakan..
semua aku leh jadi..
aku la yg settelkan...
samada teruskan or bersama...
ramai kawan yg akan dgr nasihat aku..
tapi..
bila its turn to me...
arghhh..
kejam kan aku!!
aku xmampu menjadi seperti sahabat2 aku...
aku kalah...
dan akhirnya...
aku kecewa!!!

T_T



ermm.....
bila aku bahagia..
nape aku xbersyukur???
bila aku disayangi oleh sidia...
nape aku xmenghargai...
arghh...
mmg aku manusia yg xpandai mensyukuri nikmatMU...
maafkan aku...
aku xberdaya....

kadang2...
aku menyampah sendiri...
kenapa??? kenapa??? kenapa???
arghh.....
apa yg aku tahu!!
aku salahkan sidia balik..
tapi ada ke aku pk apa perasaan dia aku wat mcmtuh!!!
omg.......giler kejam!!

aku ingat la kan...
aku mmg xlayak utk disayangi....
aku xberhak menerima cinta dia...
aku xberhak utk mencuri hati dia
kerana...
kelak aku gak yg akan lukai hati dia...
mcm aku pernah lukai hati org yg menyanyangi aku...!!


Sunday, May 15, 2011

kerana aku seorang cikgu!!!

salam....
hmm..
mlm 16mei...2011..
aku sendiri dlm bilik..
mcm biasa...
melayan saat2 indah berseorangan..
mana la tau kan...
malam 16mei tahun 2012 da xmcm ni da...
maybe aku nye status pn da berubah..
hihihihi....

hmm...
aku tahu..esok hari yg bermakna pada aku..
dan pada semua insan yg bergelar guru...
terasa bahangnya esok!!
aku di salami dan di peluk mesra..
oleh student2 aku..
dan mereka mengucapkan....
SELAMAT HARI GURU CIKGU NURUL!!!
owh indahnya saat itu!!!
lebih indah dari segala2 nya...

aku xkisah jika org xsuka dgn kerjaya aku..
yess...
kerjaya aku ni biasa2 jew...
xder jaga security internet kalian...
xpandai nak memandu kapal terbang...
aku juga xpandai nak main golf..
apatah lagi nak bermain bola...
menyanyi apatah lagi...
suara aku kelaut...
seyes!!
xpernah ada org yg ckp suara aku best!!
betul dan bukan main2...
tapi aku punya kerjaya yg aku syg!!
dan aku sanggup habiskan sisa2 hidup aku dgn bidang yg aku pilih ni...
yesss.....aku memilih menjadi pendidik sbg kerjaya aku!!!
sungguh mulia pada pandangan mata aku...

cuba kita renungkan dan kembali ke akar!!
siapa kita tanpa cikgu????
adakah kita berjaya menjadi hackers??
adakah kita berjaya menjadi security expert??
emm....
dan adakah kita tahu mengendali kapal terbang!!!
owh...sudah tentu mustahil...
boleh ke tetiba lahir pandai membaca..
ada ke yg lahir...boleh terus jadi doktor??
tade kan!!
tanpa cikgu...
anda bukan sesiapa pn...

omg..
membebel lak kan!!
xnak merapu2 kat blog ni...
tacing lak kan...
hmmm....

dikesempatan ini...
aku ingin mengucapkan..
SELAMAT HARI GURU kepada semua guru di seluruh dunia...
ingat...tanpa kita...mereka tidak akan mengenal ABC...


happy teachers day!!
GURU PENJANA TRANSFORMASI PENDIDIKAN NEGARA!!



Kami guru Malaysia
Berikrar dan berjanji
Mendidik dan memimpin
Putra putri negara kita


Pada Seri Paduka
Kami tumpahkan setia
Rukun Negara kita
Panduan hidup kami semua

Di bidang pembangunan
Kami tetap bersama
Membantu, membina
Negara yang tercinta

Amanah yang diberi
Kami tak persiakan
Apa yang kami janji
Tunai tetap kami tunaikan



-CIKGUNURUL-

Saturday, May 14, 2011

indahnya rasa~

assalamualaikum dan salam sejahtera...
hmm....
agak lama membizikan diri..
mengepos sesuatu yg xbest utk dibaca...
emmm
arini sy nak share ngan kowang semua...
satu kisah yg biasa2 jew...
tapi memberi kesan yg besar dalam hidup sy!..

maybe bagi org lain benda ni biasa...
emm...xpela...
tapi bagi sy...
ia amat bermakna dan...
 sy amat menghargai kehadirannya dlm agenda hidup sy..
:)

susah nak jelaskan keadaang skrg....
sejak awal bulan mei lagi..
dairi hidup sy penuh ngan aktiviti yg agak mengganggu otak ni...
hmmm...maklum la...mcm2 keja nak kena buat!!!
argghh..
tapi xpe....sokongan kawan2 banyak membantu!!
seyes....
kawan2 banyak memberi dorongan...
semangat utk sy hadapi semua ni...
Alhamdulillah...

11052011..
keadaan diri sy sgt2 bz...
dan menakutkan!!!
ermm...
temuduga/kursus lantikan dalam perkhidmatan..
berjalan dgn lancar...
hahahha...
ok2....gelak sbb da lepas...
tapi sblm lepas tu kan...
hangin satu bdan...
nasi+air xpegi nak telan..
perghh..
penangan amat bisa dow!!

okeyh..
hal tu da lepas..
Alhamdulillah syukur...

pastu mcm2 xtvt lak yg nak kena attend..
asal nama cikgu nurul jew..
mesti belambak2 tugas menanti..
emm...
nak kata den ni rajin..
xdo pn!!
hmmm...maybe la kan...
cikgu2 senior ni nak buli kot!!!
hek hek hek..
pasrah je la...

hari guru jatuh pada 16mei2011 setiap tahun...
dan pada tahun ni...
ia jatuh pada hari isnin!!
perghh....
senin okek!!!
pastu...selasa cuti!!
waaaaaaa...
alangkah xbestnye!!!

tapi nak wat cane..
tugas yg hakiki perlu di jalankan..
pegi skolah awal2 pagi nak sambut hari guru!!
and....
aku nak share satu secret!!
hahaha..
kelakar pn ada...
lawak pn ada...
sedih pn ada..
hmm
ni..maybe kowang penah dgr/sambut/adakan..
hmm....yg kategori2 guru tuh
guru paling garang
guru paling sopan
guru paling malas
guru paling busuk
guru paling serabai..
haaaa...
ada kan???
wakakakakka...
dan for ur info..
aku ni menang 2 kategori
hahaha..lawak!!
1-katogeri guru paling sporting
2- katogeri guru paling ceria...
bongok!!
sape la pilih aku!!
ni wat aku nak jadi guru kejam ni!!
emm..
sbnrnya...
aku xhappy pn!
sbb....pada 10mei2011..
pengetua da panggey aku...
dia ckp aku ni xmatang!
emm..suh aku berubah!!
tapi sbb aku xmatang ni la...
budak2 suka aku!!
so mcmne tu??
aku nak ikut pegetua ckp ke...
or kehendak pelajar2 aku???
emm...
konpius!!!

apapun...
aku happy...
sbb ni kali ke3 aku sambut hari guru..
dan every year....
aku mesti dpt adiah banyak!!!
hahaha...
smpi ada cikgu2 yg sindir..

"nurul ni beli hadiah sendiri ke...atau suh budak yg belikan!!!"

hahahahaha....
xkuasa aku nak beli adiah sendiri...
hahaa...lawak la soalan2 haters ni kan!!!
apapun..aku abaikan!!

dan utk my lovely student!!
makasih sbb bagi cikgu adiah..
even adiah kowang ada yg masih cikgu blm buka...
wlpn usia pemberiannya dah nak masuk 3tahun!!
sorry..
cikgu xsempat nak usha...adiah2 tu cikgu simpan elok2..
lam kotak k!!
so jgn  kecik ati!!
:p

dan tak lupa kepada semua yg sudi wish awal...
yela...aku ni kan kepo..
satu fb duk wish...
maseh!!
love yu all...
muahssssssssssssssssss!!~
thnx...







macam bangsat....errr..langsat!!!

hurmm..
perghh
tacink!
hahaha...
p mampos la...
sbb aku tasuke...
time nak wat sesuatu kemain IM aku tanya n minta pendapat...
time da ok....aku pn dia leh lupe..

hahaha...
mmg dunia ni mcm fakap kan!!
oke..
aku xkisah pn..
bukan aku rugi pape..
cuma skrg aku sdr..
kdg2 org kawan ngan kita...
sbb kepentingan diri dia..
so...
bek xyah kawan kot!

lesson of da day..
and moral of da story..
i hate org yg perangai mcm kacang...
even aku only stalker..
bukan bermakna aku xwat pape..

aku doakan la...
moga2 berjaya la org mcmtu kat dunia ni..
hahaha...
xkemana pn...
perjalan masih panjang...
hidup ibarat roda je kot!
so....
jgn lupa...
sendiri mau ingat!

fak..
jgn nak ckp syg ke apa..
hate that..
mcm la aku nye perasaan ni mcm jamban jew..
hahhaa..
go to hell la..
nak wat apa yg hidup kalo mcmtuh..

mcm sampah!!

fakap!!!

hahaha...



Wednesday, May 11, 2011

penat!!

salam...
hehehe...

baca tajuk pn da nampak mcm xleh bla da kan!!

hahhaa...

ok2..
xnak melalut...
sbb nak share sesuatu ngan korang ni...
hehhee...
:)

emm...
dalam 2hari ni.
aku mmg bz gler ah!
nape??
oooo
nak tau ke???

PERTAMA :
settelkan urusan peperiksaan pertengahan tahun budak2

KEDUA :
interview lantikan tetap!!

perghh...
mmg sebal gak la kan!!
emmm..
apapun dua2 benda ni da berjaya aku harungi!!
Alhamdulillah...

nampak mcm xder benda...
tapi onesly..
mmg cuak gler wei nak kena interview oleh datuk/datin ni!!
arghhhh!!!!
mmg lost control la...
hahahahahaha....
apapun...
tadi...
semuanya berjalan dgn lancar...
keh keh keh!!
:p

Monday, May 9, 2011

in ♥........

where is my ♥

hahaha...
sempoi jew tajuk!!
cish...
mcm la ada org nak kat aku kan..
poyo2
eee
xleh blah
muka mcm kak limah..
ada hati nak in love2!!!
eeeeeeeeeeeeeeee..
simpang!!

tapi tu la realiti..
realiti hidup sbg manusia
emm..
kes aku??
wajajajja
kes aku lawak sket!
nanti aku nak wat kisah love story la...
anyway...
aku love dia...
tataw la dia love aku ke x??


hahahhaha
xpe2....
esok aku update...
sbb mlm ni aku da xlarat...
duk merindu je kat mylove...
hahahahaha

where is my MrGaru???
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

my ♥ MrGaru!!!

will search MrGaru till the end!!!!




lotsa love
-MissPucca-

Friday, May 6, 2011

hmm...malas punye pasal!!!

hmmm...
nampaknya aku da lama xupdate blog aku ni...
sbnrnya aku malas...
tgk je blog aku aku malas...
malas je tgk blog aku!!
dem!!!

so overall..
aku mmg malas nak update blog aku!!
dah 2-3 stalker tanya
dah update blom...
aku ckp jew...
aku malas nak update
xpn...aku lupa pass!!!
hahahahaha....
wekkkk
malas nak update!!
seyes!!


nengok blog je mata aku jadi pening!!
nengok blog je mata aku jadi kuyu..
nengok blog jew line tenet aku jadik slow..
so...
end up..
mmg blog ni buat aku meluat!!!
choiiii!!!!


ok...
sepanjang2 aku mendiamkan diri..
aku ada banyak benda nak share..
tapi sbb aku malas...
jadi aku xnak share la
sorry la...
aku malas k


sbb aku malas gak la..
aku jadi pemalas..
lantak la nak ckp ape...
janji aku malas sorg2..
kowang jgn ikot lak aku nye malas...
ahhhahaa...


harini aku dpt baju WAHFM..
wakakakka
aku mandi2 jew terus pakai..
xbasuh...
abis la lau si dia calit2 minyak pengasih!!
mati aku...
opsss!!! terjatuh cinta padamu!!
hahahaha
wek wek wek!!!


ok2..
mlm ni aku tido ngan baju WAHFM yg xbasuh..
wakaka..
xbasuh okek!!
damn!!
tercerita laks...
mesti kowang kata aku pengotor kan..
wakakakaka
xpela..
sblm aku pakai tadi..
aku da ceom!!
emmm..
wangi lagi...
bau2 kedai...
so..aku pn pakai jew la..
ala....kowang nak ngata aku la tu kan!!
nak ngata aku pengotor kan??
choiii!!!

kowang pn beli spender kat bundle xbasuhh...
ada sapa2 perli x???
wakakaaka
dah2...
jgn dengki2 ngan aku
esok bangun pagi aku basuh la okek!!
hahahhaha


ok la..
malas nak menulis ni...
seyes...
jari2 da terketar2
malas suda merebak dlm jantung dan paru2 aku
wakakakak
lantak!!!
mlm ni mlm malas bagi aku!!
seb baik la mandi tadi rajin!!
hahha..


overall...
aku malas!!!


demmm!!




-PrincessNoRulez-