Sunday, June 26, 2011

aku dan RADIO


salam and selamat malam!!!

perghh...
giler gian nak menDJ...

now aku donlod sikit sedutan masa aku menjadi dj di stesen radio on9 (KITAfm)
sorry bro syamKL....saje jew windu2 nk dgr suara sendiri..eheheheheeh!!

peace...



jom layannnn....








hope korang enjoy dgr k....

suara aku yg poyo2 tuh!!
biasa la...


newbie la katakan!!



soooooooo... ENJOY K!!!

--princess--

Saturday, June 11, 2011

LOVE = CINTA

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


hmmm....
salams all stalkers!!
topik yg akan aku share ngan korang agak jiwang la kot!
hahahahahaha...
lantak ah!!!
peduli apa...
xsuka xyah baca!!!
bweeekkkk!!!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

cinta...
sesuatu yg sukar utk dilepaskan
even org yg xpergi sekolah pn..
tau apa itu cinta..
satu perasaan kasih sayang antara satu sama lain..
hurmmm...
saat bercinta...


adalah saat yg paling indah dalam kamus hidup manusia yg bergelar lelaki dan perempuan...
xkira bangsa...agama..keturunan..kepercayaan..pegangan hidup..
semua tersenyum dgn hadirnya cinta...

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

cinta datang dan pergi...
tetapi...
definisinya tetap sama...
kaedahnya masih serupa...




cinta tidak pernah membawa sengsara bagi yg mengetahui matlamat sbnr dlm bercinta..
tanpa cinta..hurmm....
hidup tidak  bermakna...

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
okeyh!!!
xnak melalut bermadah...
sbb aku ni xpandai...
tapi cukuplah..
aku nak share ngan korg...
kdg2...kita xsedar yg kita hidup ni kat atas dunia adalah atas dasar cinta...
tanpa rasa cinta..maka xkan ada kita kat dunia ni...


marah ngan statement aku??

fine..
cuba kita renungi kenapa kita dijadikan oleh ALLAH??
sebab DIA mencintai kita...
dan sebagai balasannya..
kita hambanya mestilah mencintai DIA..btl x??...
dalam masa mencintai DIA...DIA bukakan rasa cinta ni sesama kita...
dgn izin DIA...maka, kasih syg yg berlandaskan cinta lahir dalam diri insan!!
owh...sungguh indah jalinan cinta yg DIA terapkan dan wujudkan dlm diri kita...
tapi kadang2 kita xsedar...
yg cinta kita adalah hakiki untuk DIA...
bila mencintai DIA....dgn sendirinya...
kita akan mencintai hambaNYA yg lain...

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

YA ALLAH...

padaMU...ku panjatkan rasa syukur...

kerana KAU telah lahirkan perasaan cintaku padaMU dan...
perasaan cintaku ini pada sidia...atas dasar cintaku padaMU ya ALLAH...
moga ianya terjalin atas redhaMU...
amin!!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

mencintai dan dicintai adalah satu perasaan yg amat bahagia pada setiap org..
tipu la kalau aku ckp...
kita akan rasa stress bila dicintai dan menyintai!!
bahkan dgn kuasa cinta...
yg sakit menjadi sihat...
yg miskin menjadi kaya...
yg tua menjadi muda..
yg buruk menjadi cantikk.
itu semua adalah kerana cinta!!!
MasyaAllah!!!
indahnya cinta!!!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


hahahaha....
soalan yg org selalu tanya...
dan aku akan jawab...
LOVE is when i miss somebody so badly..
dan sanggup berdoa utk kesejahteraan dan kebahagiaan dia...
itu jawapan aku...
cinta.....
sgt indah utk aku jelaskan...
sgt manis utk aku rasakan..
sangat bahagia utk aku ucapkan!!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

kdg2...aku rasa bersyukur..
bila aku ditemukan dgn si dia..
even apa yg ada pada diri dia menjadi kebencian pada org lain...
tapi bila dia dtg dihatiku...
cukuplak aku katakan...
dia yg terbaik yg aku ada!!


honestly...
bukan aku xpernah bercinta...
bukan aku xpernah mempunyai rasa syg!!
tapi dgn dia..
feel tu lain..
bila kat sejadah jew..
asyik doakan utk dia dan aku...
moga kekal selamanya..
sampai menitiskan air mata...
moga ALLAH permudahkan segala urusan kami..
YA ALLAH..
KAU restuilah hubungan kami...

KAU limpahilah segala rahmatMU keatas kami..

jadikan kami hambaMU yg sentiasa melebihkan cinta kami 
kepadaMU dari kasih syg sesama kami..
kerana...hanya ENGKAU lah yg membuka hati kami...
aminn~

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

apapun yg org nak pk mengenai aku dan dia...
aku xnak peduli...
as long as...
aku bukan ambil dia dari org lain..
aku bukan kecewakan perempuan lain utk mendapatkan cinta dia..
sebaliknya...
aku menjadikan dia cinta hatiku...
setelah dia hampir lemas dan putus asa..
kecewa kerana cintanya tak dihargai...
dan aku...
aku insan yg akan menghargai segenap cinta yg dia curahkan...
cukuplak aku membahagiakan dia dgn apa yg dia lakukan..
selebihnya..hanya ALLAH yg akan menentukan..
biar aku dituduh dgn tuduhan yg aku sendiri pn xpernah terfikir..
segala perbuatan yg aku sendiri xpernah nak jangka...
tapi aku syukur..
cinta kami makin kuat...
cinta kami makin bersatu...
diatas nama kasih sayang..kepercayaan...
setia...saling menghormati...dan jujur antara aku dan dia...

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

moon shining on the sky,
sun crying in the deep ocean,
feeling always clashing,
and mood are in rebellion...



sing under the broken heart,
flying beside the angel of death,
thinking and remembering......you,
it's the sweet of all...

phone ringing is a sign,
wind blow is a action,
fire burning is a anger,
and pain in heart is love...

best to say.....
there are nothing more valuable....
than loving someone you wishing so.......

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

harapan aku semoga...
aku menjemput kalian semua di majlis aku nanti..
(hahaha...poyo sebentar)
jgn xdtg k!!!



dimana aku akan bukitkan...
aku boleh membahagiakan dia..
lebih dari org lain~
Insyaallah

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 utk si dia 
semoga sentiasa mencintai diri ini...
hahahhaha...
jgn marah eh!!
nanti kena jual~



♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
=ciknurul=
hahahahaaha
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

~ sweet memories with love ~

salams...
hai semua my lovely stalkers...
selamat keatas kamu.......
dan semoga kamu semua sihat walafiat...
semoga kita semua dalam lindungan Allah~
seyes!! rindu gler nak update blog ni..
tapi apakan daya....
bz dan xder mood sgt2 last few weeks utk hadap blog...
so..xder la kan update terbaru dari hati den ni hah..
now....da kembali pada waktu2 yg senang dan tenang...
so..................its time to showdown!!!

mingguminggu perperiksaan pada pertengahan bulan mei hingga la cuti..


mmg amat membizikan...mana taknya...
sambil2 exam...meetingmeeting kat skolah tetap jalan...
so nak xkan...kena la attend..
as penjawat awam...setiap arahan kena follow...
kalau nak ikut kepala...plz la keje sendiri k!!
ehehehehe!!
manakala..studentstudent lak sebuk bertanya tips dan petua..
apa yg masuk la...
apa yg kuar la...
adesss...sampai terkantoi gak satu dua soalan...kesian nye pasal!!~


hahahahahhaa...
tapi xpela...
xnak diorg down....
aku sbg cikgu diorg..kasi la tips dan serba sedikit petuapetui utk diorg..
hope....diorg leh jawab la...
hahahha...

muka masing2 liat jew nak amik exam!!
seyes...maybe cuak kot!
tapi nak wat cane kan...
da nama student...mmg kena exam la kot!

dan aku...
saat ini..
berhempas pulas nak menanda kertas exam mereka...


harapan aku moga mereka berjaya dan menjadi pelajar yg berguna kelak...
if xberjaya cemerlang..
kita akan cuba utk next exam k!

all my students...
cikgu nak wish...
GUD LUCK k~

love u all!!



ermm...
selesai sesi peperiksaan..........
tiba lak musim cuti yg agak panjang...
2weeks okeh!!
dan aku...cikgucikgi  ni..
of course la nak kena attend banyak xtvt yg akan berlangsung sepanjang cuti...
arghhhhh....tang jalan2 tu ok!
tang membuat keje tu yg malas!!
hahahahahaa...
wekkkk!!!

jadual harian aku pack gilergiler..
mana xnya...hampir 1Malaysia aku jelajah...
hahahaha
seb baik xterbang ke sabah sawak jew..
keh keh keh...
tu pn xkesana sbb xder undangan/pelawaan dr pihak sana..
lau ada....mmg xnampak la muka aku kat sini kan!!
wekss

27-28mei
2hari2malam
trip ke Melaka..
as usual la kan..
pegi melaka mesti lawat tmpt2 menarik...
even da lebih 10x pegi pn..
mmg nak kena pegi lagi...tambah2 pegi ngan budak2...
ikut jew la...
apapun..trip kali ni best!!
sampai itam legam aku mandi kat waterworld melaka...
hahahaha
sweets sgt!

29-1jun
3hari2malam
hai Cameron Highland (ch)
what a long journey cross selatan sampai ke utara...
aaaa...
bayangkan...
 JB>Melaka>N9>Selangor>Perak
hahahha...giler jauh k!
sblm naik cameron...
singgah daki gua tempurung dulu..
pastu lepak2 lata iskandar!!
perghh...
heaven!!!
kat sana mcm biasa la...
strawberry...etc...
nature challange...shopping2...
mkn2....happy2...
hahahaha...
CH ni adalah kali ke7++ kot aku kesana...
xlupa nak tinggal jejak kat sungei palas...
♥ sgt2....
=mood : da kawen nanti nak hanimon kat CH..seyes xtipu!!=

okeyh......balik dr CH...
rehat sehari kat umah....
abiskan masa ngan kemas brg2...
basuh baju...
rest....dan online..
hahahahaha...

3-5jun
3hari3malam...
KL menjerit dan Putrajaya!!!
hahahahaah....
pegi sana kali ni sbb mom ngan abglong da tunggu sane...
best!!
xtipu!
hahahhahahaa...
even sblm ni aku stay kat shah alam for 10years..
tapi lau hoilday ngan family...
mmg best sgt!!
last day...pegi kenduri kawen kazen kat Sabak Bernam..
sweets sgt pegi sana...
leh usha tmpt2 lama den...
ye la..dulu practical kat kuala selangor...
teringat memori kelip2 kat kg kuantan...
weks!
pagi2 6jun....balik kelate!!
hehehehe....
and...
balik kelate...
jgn xcaye...
aku duk umah jew...
xkeluar pn pegi kb...
sbb jem!!!
lepak umah...dan pegi ke Pantai Irama Bachok jew...
.................................
hehehehe....

begitulah pengisian musim cuti den!!
hahaahhaa...
so....semlm...
11jun
kul 3pm...bertolak balik ke JB ngan abg..
Kelate>Terangganu>Pahang>Johor
hmmm
dan kul 315am tadi..
sampai kat jb!!!
OMG....seyes rindu kat my katil and my bantal bucuk!!!
hahahahaha...
muahss!!!

so........cuti ni...
den telah tinggalkan jejak di..
Johor+Melaka+N9+Selangor+KL+Putrajaya+Pahang+Perak dan Terengganu!!!
soooooooo sweet!!!




=credit utk myself=

love
=nurul=




Wednesday, June 8, 2011

lamanyaaa tak hupdate belog!!!!

salams all stalkers!!!
windunyeeeeeeeeeeeeeeeeeee~~
lamanya sy xberbelog!!
bukan xnak...
tapi sgt9999 bz...
start bulan mei lagi da bz..
ngan budak2 exam...
ngan nak tanda ketas pekse budak
ngan lawatan budak2
ngan jalan2 cari jodoh!!
mcm2 lagi la...
emmm...
hope kowang still ada masa nak stalker my blog k!!
nanti naik cuti ni....
i will update this belog dgn piccas skali k!!!
im promise!!!
hahahaahhaa

okeyla...
lotsa love...
=princess=