Wednesday, April 18, 2012

❤PENATnyeeeeeeee~❤

hmm...
salam and gudnite all...

malas nak update belog sbb bz....

dr hari sabtu-hari  ni...

bz bz bz bz...


dah 2hari berkampung kat UTM skudai haaa.... 
(walhal dkt je ngan umah..hahaha)
penat yg xterkata....



UTMBridge 2012 competition sdg berlangsung...

yer la...sbg cikgu pengiring...penat gak la duk melangut je kat sana...



❤norulez❤


Monday, April 16, 2012

♥ speechless ♥

tak harap memberi pujian..
tak harap beri apa-apa pn..

tq.....aku faham...
kdg2 nak iyekan je ckp2 org..

tapi aku masih waras...

nak tido dulu...
esok aku nak keje utk kehidupan aku...

tq utk semuanya...
maaf aku tahu aku lemah dan aku bukan malaikat utk tidak melakukan kesalahan...

salams..
-norulez-

Sunday, April 15, 2012

♥ KETERUJAAN YANG MELAMPAU ♥

hai hoi hei...
teruja sgt2...
dan bila baca topik pn tau dah kan..

TERUJA sbb nak beli kete baru...
dan dah ORDER dah tadi...
hahahahaha...
kalo nak tau kete ape klik di sini oke....


kekekekeke...
hope ia akan menjadi satu lagi kepunyaan aku yg aku banggakan....

ok...im done...
daaaaaaaa...
salamsss

-norulez-

Friday, April 13, 2012

♥ tips menjadi pasangan yang baik ♥

TIPS CINTA BAHAGIA
♥♥

1.Beriman

Untuk menjadi pasangan yang lebih baik, kunci pertama adalah menguatkan iman anda sendiri. Dengan adanya pasangan yang beriman, maka pasti hubungan cinta antara kedua pasangan akan mencapai titik yang maksimum.


2.Jangan mengenang masa lalu
Janganlah bersikap begitu terhadap pasangan anda. Bila anda pernah membuat suatu kesalahan dimasa lalu , jangan selalu dikenang atau diingat. Berfikirlah positif. Bila anda ragu-ragu, sama saja anda mengatakan bahwa anda tidak sepadan untuk pasangan anda. Bila anda tidak percaya diri, bahwa anda adalah pasangan yang sepadan untuk dia, maka anda akan benar-benar menjadi pasangan yang tidak sepadan.

3.Romantis
Ketika suatu hubungan cinta mulai mengalami keretakan, tanda pertama yang terlihat adalah mulai berpudarnya keromantisan antara pasangan. Umumnya pasangan yang akan retak melupakan bagaimana senangnya ketika pertama kali mereka menjalin hungan tersebut. Suatu hubungan cinta adalah sesuatu yang harus terus menerus dibina dan bersikap romantis dalam membina hubungan tersebut adalah mutlak.

4.Jangan membuat sesuatu hanya kerana ingin membahagiakan pasangan anda
Berapa kalikah anda pernah mengerjakan sesuatu untuk pasangan anda yang sebenarnya tidak ingin anda lakukan, tapi tetap anda lakukan kerana ingin membuat pasangan anda bahagia.. Bagaimana perasaan anda ketika mengerjakan hal tersebut? Setiap kali anda membuat kompromi atas sikap anda tersebut, anda meluaskan lagi jurang hubungan cinta anda. Sebaiknya anda secara jujur mengatakan pada pasangan anda bahawa anda kurang senang mengerjakan hal tersebut, dan mencari alternatif lain untuk mengatasinya bersama.

5.Jangan paksa pasangan anda untuk melakukan hal-hal yang dia kurang senangi.
Ini adalah reflect dari tip diatas. Kalau anda tahu pasangan anda kurang senang melakukan sesuatu hal, mengapa dipaksakan.....??

6.Jangan merendahkan pasangan anda
Tidak ada manusia yang sempurna di dunia ini. masing-masing mempunyai daya fikir, kerja dan daya tahan tersendiri. Bila anda selalu merendahkan pasangan anda dengan menyalahkan apa saja yang dia lakukan, bagaimana anda akan berharap dia akan membuat sesuatu yang benar? 

7.Jangan memberi janji yang anda tidak mampu dipenuhi
Kepercayaan adalah hal penting pada suatu hubungan cinta. Kepercayaan harus dibina dan dikembangkan. Bila anda tidak memenuhi janji anda pada pasangan anda, bagaimana pasangan anda akan percaya pada anda pada masa yang akan datang?

8.Usahakan untuk selalu berada disisinya
Pasangan anda merupakan teman anda untuk seumur hidup....Usahakan untuk berada disisinya baik dalam suka mahupun duka....

9.Komunikasi
Dunia berubah dari hari ke hari. Bila anda tidak terus menerus berkomunikasi dengan pasangan anda, anda akan terkejut apabila pada suatu hari anda baru menyadari bahwa jurang perbezaan antara anda berdua telah semakin ketara.

10.Jangan berlaku kasar dan semena-mena terhadap pasangan anda
Cukup jelas... 
Hormatilah pasangan anda sebagaimana anda menghormati manusia lainnya. Jangan sampai anda lebih menghormati teman anda daripada menghormati pasangan anda.

11.Jujurlah selalu
Biasanya suatu hubungan cinta tidak akan berlangsung lama apabila berlandaskan dan berpaksikan atas kebohongan. Walaupun pasangan anda tidak pernah mengetahui sesuatu yang tersimpan, tetapi fakta bahwa anda mengetahui kebohongan itu, akan mempengaruhi perasaan anda maupun pasangan anda. Dengan itu, hubungan cinta tak akan mencapai titik yang maksimum..

SO..RENUNG-RENUNGKAN DAN SELAMAT MENJALIN HUBUNGAN YG IDEAL..

-NORULEZ-

♥ M E N C I N T A I & D I C I N T A I ♥

hmmmm...
sorry...2day mood jiwang dgn jiwa raga yg berbungabungabunga kaktus...



why kaktus??

sbb sblm berbunga ada beriburiburibu duri yg perlu dipenuhi sblm sampai tempoh mengeluarkan bunga...


mcm peribahasa yg selalu kita guna la kan...
dalam manis ada pahitnya...
dalam cerah ada gelapnya...
dalam senyum ada tangisnya...

topik harini??
♥ M E N C I N T A I  & D I C I N T A I ♥
soooo...cute!!

love and to be loved
whats a cute and sweet words ever...

♥ M E N C I N T A I ♥
wujud bila kita mula menyukai seseorg dan kita mula berangan2 utk bersama2 dgn dia...
means melakukan bersama-sama ngan dia...
samaada susah atau senang...
perasaan sayang mula berkembang...
perasaan rindu mula membara...
perasaan cemburu mula wujud...
ohsem!!
aku xckp org...
aku mmg tafsirkan aku..
mcmtu la bila aku mencintai seseorg...
tapi ingat...lain org..lain plak dia punye perception.
ye tak??

♥ D I C I N T A I ♥
wujud bila pihak lain menimbulkan aksi2 mcm apa yg kita rasa la...
seperti menyukai kita...
mula sayang pada kita
rindu pn ada...cemburu pn ada...
semua benda nak sama jeeee....
baju sama...kasut sama...
kalo boleh..spenda pn sama kan ngn kita...
tol x??
hihhihihihihihi..
(xckp org lain...diri sendiri okey!!)

soooo...sweet...
maka berunutunglaaaaaa sesapa yg dah rasa simptom2 mencintai dan dicintai ni kan...
tapi perlu ingat...
yang penting dan lebih penting serta yg paling agung adalah CINTA PADA ILAHI...
IAITU PADA SANG PENCIPTA YG MAHA KUASA...

jika ada rasa cinta padaNYA...
maka....cinta sesama manusia pn akan wujud dan berkembang dibawah keredhaanNYA...
lagilagilagi la sweet kan...

saat utk aku rasa satu perasaan ♥ M E N C I N T A I  & D I C I N T A I ♥ ni dah lama berlaku..
cuma...now...aku berusaha utk mengekalkannya...
kepadaMU dan kepada sidia..
aku panjatkan sejuta kesyukuran...

moga ianya kekal dan selamanya...

T H A N K  Y O U  A L L A H


T H A N K  Y O U  M Y  ♥


Y a  A L L A H
aku mohon padaMU agar KAU permudahkan urusan aku dan dia...
KAU limpahkan segala nikmat dan rahmatMU keatas kami...
sesungguhnya hanya padaMU tempat kami meminta..

aminn~



M Y  ♥
sorry la yer..kadang2 terkasar bahasa...
termelalut xtentu hala...
diriku hanya insan biasa...
bukan seperti Power Renger atau CatWoman...
im just only  N U R U L and always be  N U R U L...
hope setiap kesulitan dan salah sangka yg telah terjadi atau akan terjadi..
kita sabar+tabah menghadapi dengan bantuan ILLAHI...


L♥VE  mode...
-norulez-






S ♥ C U T E



cute kan..
untung la sapa dpt...

eh..
ngantok plak..

xder idea..

sorry la..sy mmg xsuka memintamintamintaminta...
tapi bila sy suarakan sesuatu..
sbnrnya sy mmg sukakannya dan teringin sgt999..
maaf sbb maybe permintaan tu menyusahkan atau dirasakan xpenting..

sorry...
sorry...
sorry...


ngntok+mamai mood
-norulez-

Thursday, April 12, 2012

FITNAH ke??? TERDESAK eh??

hoh....
kasi karangan kan panjang pulak...
ayat nak menCIBAIkan org jer..
nak sgt aku guna ayat BODOH mcm ko..
kah kah kah...

acting like nothing happen??

owh....

smlm bukan main beriya nak serang aku...
kah kah kah..

ada ke aku takot??
BODOHBODOHBODOH!!!


sikit pn xtakot...
hakktuihhhh!!
aku xnak kecoh banyak2 la...
aku nak benda ni settel...


AKU NAK JUMPA NGAN BERUK YG SUKA MENYALAK MCM HANJING!!!

xkira kat mana tempat pn...aku nak jumpa...
kasi ludah muka aku pn xpe...

janji aku leh tgk sendiri mulut oink2 yg suka nak mengata itu ini....


jgn nak tuduh aku mereka cerita weyh!!
aku xkan tahu dan xkan dapat baca kalo ko yg xmemberitahu dan xmenulis...

nak kata aku fitnah...
(jgn plak edit blog ko yer!!)
wkwkwkwkwkkw ey ey ey

mcm HANJING nak nyalak2...
MENYALAK mcm hanjing!!!
masa buat xder pikir lak...
phuiiiihhhh!!!

kan kata BODOH marah!!
TAK TUMBUH XMELATA..
XSUNGGUH ORG XMENGATA!!


yg si NGOK lagi seko heboh dok bekap awek..
ahahahha..ko xkena lagi xpe la der...
dah kena maki caci...baru ko tahu nape...
one fine day....aku bawak gak ko jumpa dgn kawan2 yg pernah terkena dgn dia...
tunggu je k...
ko yg nak benda ni panjang kan...
ko nak aku buat!!!
OINKK99999!!!!!

aku boleh berbahasa indah kalo nak...

tapi sampai bila??
benda yg ko sendiri ckp dalam telefon ngan aku masa aku call ko...

skrg ko nak aku tutup citer???
sorry la der....

wa da malas nak lembut ati sgt la..

hati wa ni dah panas mcm gunung berapi ngan lu....

belajar pn xlepas...
ko jgn nak kojaq sgt la ngan aku...
hakkkktuihhhh!!!!

perangai mcm GAMPANG!!!
kalo ko  nak suh aku STOP..
JUMPA AKU FACE TO FACE...

BERANI KERANA BENAR...
TAKOT KERANA FITNAH!!
AKU NAK JUMPA UTK SETELKAN HAL NI..
SEMAK AKU NGAN HANJING2 YG SUKA MENYALAK NI..

kalo aku salah aku akan terima padah...
kalo ko salah....karma menanti ko...

-jgn takot kalo anda rasa anda  benar-

-norulez menggunakan bahasa yg sedikit lembut dan sopan!!-



Wednesday, April 11, 2012

♥ Tsunami di HATI..kah kah kah ♥



amboi amboi amboiii...

harini cuti pertabalan agong...
aku lak cuti pertabalan tido...

qada tido  mana yg xcukup...
hehehehhee...
alhamdulillah...
setelah semayang subuh gajah tadi (6.50am) 
pastu aku terus tidooo...zZZZzzzZZzZzzZZzzz!!!


sdr2 dah kul 10.18am....huarghhhhhh menggeliat...

tengok kiri kanan baby2 semua dah bangun...

waiting their mummy dr wake up...
ngeee....sorry bby..mummy bangun lewat arini...
xsempat nak usap2 perut u all pepagi tadi...
so bingkas bangun dan gegas pegi mandi...


weee~
so, aku pn buat la keje aku yg xsiap di skolah tu...
sambil2 merayap di alam maya...
aaaaaa..sadis...mata aku kuyu kembali...

arghh..ni aku bosan ni...


then xtahan sgt dgn kelayuan  mata aku...
kah kah kah....
pastu bby aku lak merengek2 nak minta kena usap2...
aku geram ngan dia...
aku tarik tinger dia...pastu kasi cium pic mummy...
hahahaha...padan muka si momo n oyen!!

oh yer...
kadang2 aku pelik la...
nape student aku ni baik sgt9999 ngan aku..
yela....aku ni xkurang garangnya gak kat skolah..


hahahhahhahaa...

tetiba tgk karya2 student...rasa nak upload and wat thread kat sini...

cuma skrg ni malas lagi nak scan or upload pic2 diorg...
nanti la dulu...

berbalik kepada skolah..
everything almost ok la..
xder yg xbest kat skolah tuh...
pengetua, guru kanan, guru ketua bidang, guru2...pelajar...
semua ok dan baik2 belaka..
masing2 mengamalkan teamwork yg baik!
aku happy sgt duk skolah situ..
cuma jauh dr kg dan mak membuatkan jiwa aku sedikit meronta...
huwaaaaaaaa~
( nak mak ada dkt ngan diksue..windu mak!!)

okeyh...
entry2 aku sblm ni agak ganas kan...

hahahaha...ganas ke??

xder kot...blog ni wujud atas dasar rasa hati aku..

aku akan tulis apa aku nak tulis...

so whut up dogg??

jgn nak menDOG sgt la dgn blog aku...


xsuka xpe...

xyah baca...

kwkwkwkwkkwkwkw~

tadi dlm duk syok2 nengok video pasal gempa bumi dan tsunami...
tetiba aku dapat call dari capital X (kalo nak tahu sapa dia..rujuk entry sblm ni)
hoh...
pelik aku...

call2 serang aku suh hentikan fitnah dan menepis setiap ayat yg dia dah ucapkan pd aku!!

wat de duck!!!
oink oink btl la...

aku xkan heboh kalo benda yg dia ckpkan xmelibatkan maruah dan perasaan org lain..
time dia  buat xder dia pk org lain akan terasa...
time aku bagi kat dia...ada lak nak terasa ke apa..
phuihhhhhh!!! pelikkk99999!!!!
eeeeee....

then lepas terputus..

ada la makhluk ALLAH ni sms aku...


capital X : I dh ckp dgn capital S (bukan nama sebenar) n dy sndri pon xpenah mengaku,yg,dia,penah ckp kat capital Z yg dy penah terlanjur, dngn lelaki lain mase d0rg clash sekejup dlu..jdi, st0p sebar fitnah.. i taw dlu dy penah ckp kat capital S yg dy xleh tng0k ex dy ngan mne2 llaki lain..s0 please tl0ng ckp kat dy terima knyataan n st0p reka2 cerita, fitnah.

ME : Nak tau fitnah ke tidak...jumpa face to face la... bawa mak bapak skali kalo boleh
capital X : bleh..cme st0p reka2 crite..junjung quran skali p0n bleh..bwk mak bpak skali 0k..
ME : Ok.. Jgn lupa 28@29/4 jumpa kat kL...no excuse!!!Bwk makbapak skali kalo boleh..senang citer makbapak tahu...quran dah ada lam kete I, xyah risau...Ingat..Ada masa 2minggu utk bincang ngn betina tu...kalo berani dtg la...kalo x...anggap je semua tu betul!!!

(BETULBETULBETUL DICOPY PASTE DARI BLACKBERRY AKU..NO EDITING!!)

and si capital X terus tidak membalas...
maybe dia bersetuju atau mengiyakan sahaja segala ayat2 yg dia sendiri bgtau aku....
smlm  bgtau semua...bila aku tulis kat blog...
ckp aku sebar fitnah pulak...
pelik aku...

kalo ko boleh tulis...knp aku xleh???

aku xlayak menulis ke???
sia2 aku belajar sampai ada 4kelulusan kat universiti...

jgn ckp aku bodoh sudah...

wkwkwkwkkw!!




apa xleh ke aku  nak tulis pasal ko lak??

kalo ko malu or terasa...


aku xder lak tulis nama korg kat sini???

ada ke nama ko??
apasal ko nak gelabah??


lain kali kalo nak  main api...jgn lupa nak pk...
api tu boleh membakar diri sendiri...
selama ni aku diam...
nak hina aku...nak kata aku tua bangka xsedar diri..
nak kata aku kedut atas bawah...
aku diam dan senyum...
tapi tidak utk kali ini...

setiap perbuatan..ada karma nya!!!

dan inilah karmanya...

aku xpernah mengugut...aku xpernah nak menyebar fitnah...

kalo korasa difitnah...bek fikir balik ayat2 ko bg aku smlm..
aku boleh tulis satu2 kat blog ni...
sabar aku dah habis...
jgn sampai aku guna coding maki dah la...


hakkktuihhhh!!



********


-norulez pn pandai mencarut gak!!-

♥ terlalu P O S I T I V E kah aku ni?? ♥

wahh...


baca tajuk diatas buat aku tersenyum sendiri...
hahahahahah...




betul ke??


♥ terlalu P O S I T I V E kah aku ni?? ♥


hmmmm...
biar la...
tapi apa yg aku tahu..
aku mmg P O S I T I V E type of person..
hahahhaha...


betul ke??



YESSSS!!
jawapan tu aku boleh kasik..
mmg aku positive...
kah kah kah...

aku malas nak amik tahu...
ye la..
kalo amik tahu..mesti jadi mcmni..
1- buruk sangka
2- gaduh
3- bercakar
4-aku xsuka nak tahu+dengar
5- aku percaya setiap org ada sejarah masing2..dan aku redha dgn sejarah2 itu..

hahahahhaa...
so...bek aku xamik port kan...
so....bila xamik port...aku pn hidup senang lenang dan aman tenteram...

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
nak dijadikan cerita....
beberapa hari lepas terbongkar satu rahsia kisah silam si capital Z ni..
adoyaii.....
mcmner nak ckp eh...
hmmm...honestly la aku ckp aku terkejut+kecewa..
but aku amik masa cool down...

then tanya ngan si capital Z la kan..
sbb ada lak si capital X (bukan nama sebenar) yg memberitahu aku tentang ini dengan jayanya!!
so...aku nakkan kepastian..
jadi baik aku tanya, takot jadi kudis dlm hati aku kan...
dalam masa yg sama...
aku cuba memPOSITIVEkan diri aku..
YESS...and i manage to do that..

tq ALLAH sbb make me STRONG & STRONG day by day...
when u play with the fire...be ready to feel the heat...

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
hmmmm...

this entry bukan utk pointing fingers to anybody...
just to share that one day...
the person that u trust and think they might being ur loves one...
is actually not giving u anything at all...


ok la...
arini cuti dan aku nak habiskan masa aku ngan anak2 aku...
come to mummy my dear
pucca, momo and oyen!!
love u k....



p/s : abaikan bahasa inggeris aku yg teruk....sbb baik bahasa rosak dari hati yang rosak... ^_^

-norulez-

Monday, April 9, 2012

♥ KOLEKSI PRINTSCREEN YG BUAT AKU RASA NAK GELAK...tq kawan ♥

salam and selamat sejahtera stalkers..

hmmm..
smlm aku dpt segerombolan koleksi printscreen yg tah dari mana datangnya...
kah kah kah...

mula2 aku baca...agak menyirap la gak kan darah aku ni...
tapi bila fikir2 balik...xder apa yg aku perlu lakukan...
kecuali menyedarkan org lain dari membuka aib dan pekung didada sendiri...
OMG...

kenapa jadi mcmni eh??



jeles ke??

ada aku buat salah ke??
kan ke lewat percakapan/persahabatan kita..


semua dah clear??

now kenapa nak ungkaikan balik???
nak benda jadi panas ke???

hoh...


nak jadi HOT stuff ke dengan mengata/menuduh/menilai org??

hmmmm...

whuts up doggg???


kalo nak membina bahagia pn..
xyah nak jadikan benda negetiv org lain utk jadi bahan dlm  hbgn kita..
benda dah lepas...

menyalak2 apasal??

kalo ko xpuas hati pn...

ko bleh jumpa face to face bagi hati ko puas kan...
ckp gentelmen la...professional la...
puihhhhh....kahak aku lagi gentle!


merayu2...ada aku bercerita pada org lain??

ada aku mengutuk ko skrg or dulu??
hahahahaha...xder kan...sbb aku xbodoh mcm ko nak canang sana...canang sini..


menerima semua tu dengan hati terbuka

kisah lama mmg ada yg manis dan mmg ada yg pahit...
eh manusia...nobody perfect k...
ko pn sedar perangai ko teruk mcm beruk...
so berani lak ko hegeh2 duk pompang2 citer pasal keburukan org...
pelik aku org zaman skrg...

bila org diam...korg lebih2 nak memalukan diri sendiri..
haaakktuihh!!
xder aku tergugat ke apa...
bodoh punya org...

aku cuma kesian...

kesian sbb korg ni dalam declare bahagia or saling mengenali...

masih nak rasa tergugat ngan kisah silam...

aku xder hal korg nak bercinta ke...
beromen ke...bercumbu ke...
tapi aku harap korg tu matang la...
kisah hidup ko..kisah lampau ko...
ko xperlu nak gayang2 sgt..
seolah2 kehidupan masa lampau ko tu dgn skrg kononnya banyak beza..
bagai langit dan bumi...
bagus la...aku ucap tahniah sbb ko dah jumpa apa yg sepatutnya ko deserve...
so now ko xperlu la nak sindir dia....kalo salah dia sekalipun...

maafkan la....kita sapa nak tentukan nasib org??

ALLAH ke???


kesian aku nengok...
bila aku bahagia...
org nyalak2 duk pompang2 atas bawah ckp itu ini...

hahahhahahhahahhahahaha...

pity of u k...

nak kata org...

ko pn blm tentu nasib nanti...

dulu aku kesian kat ko...
skrg aku menyampah...
kalo 3bulan dulu aku tahu hbgn korg aku senyum tumpang bahagia..
now...aku harap aku xkan pernah jumpa org mcm korg lagi dalam  hidup kami...
cukup la segala yg aku tahu...aku dah xnak tahu...


hey guys...

whut u give u will get back....


dulu merayu2 dlm inbox...sanggup guna FB kawan utk say sorry kat aku...
now...leh  tgk mulut atas ckp...mulut bawah nganga...
pity of u...

plz la...
aku ada kehidupan aku yg bahagia..
aku ada family aku yg bahagia..
aku ada apa yg ko masih lagi terkial2 nak dapatkan...

so plzz skali lagi..
berbicara guna otak k...
jgn guna kepala lutut!!

sekali kita malukan org..
sekali kita hina org...
sekali kita aibkan org....
1000x benda tu akan dtg balik pada kita...

biarlah ALLAH saja yg menentukan hina atau mulia hambaNYA..

bukan kita...


aku mintak maaf sbb terKURANG HAJAR...
mak bapak aku ajar bersopan ngn org biarpun org tu buat apa yg dia suka pd kita...

tapi utk kali ni....darah aku menyirap....

untuk yg sudi printscreen tq la...

aku mmg tataw sehingga aku dpt koleksi tuh...

makasih....



-yg mulia hanya ALLAH...bukan kita manusia yg menentukan diri org lain-




Rahsia Jejaka Kesayangan Kita...

Anda bingung/bengang apabila pasangan anda terlalu banyak menyimpan rahsia dari pengetahuan anda. Kadang kala anda sendiri tidak tahu latar belakang si dia, cuma yang anda nampak hanyalah luaran si dia sahaja. Bercinta dan bersamanya hampir bertahun lamanya namun rahsia disebalik dirinya anda masih belum berjaya membongkarnya.
Sekiranya hal ini berlaku, si jejaka kesayangan anda ini memang bijak menyimpan kemas rahsianya dari pengetahuan anda. Mungkin si jejaka kesayangan anda ini pemalu barangkali untuk menyatakan rahsianya pada pengetahuan anda, atau mungkin si dia takut anda tidak dapat menerimanya? Walau siapapun si jejaka kesayangan anda itu, terimalah dirinya seadanya.

10 Rahsia Besar Si Jejaka



1. Anak Emak




Oh tidak! Gerun rasanya apabila mengetahui si dia anak emak. Maklumlah di hadapan kamu bukan maingentlemen lagi tapi apabila dirumah orangnya sangat sopan dan terlalu menurut kata ibunya. Bahaya atau tidak? Mungkin bagi anda yang tidak suka lelaki anak emak akan mengatakan ia sangat bahaya.Ini kerana anda risau sekiranya anda dan si dia menghadapi masalah di kemudian hari, pasti ibunya akan campur tangan dan cuba menyelesaikannya bagi pihak anda. Walau bagaimanapun, lihatlah dari sisi yang positif. Tidak salah sekiranya si dia anak emak, asalkan si dia tahu untuk berlaku adil dan matang dalam membuat keputusan. Oleh itu, kamu janganlah memperlekehkan dirinya.

2. Mempunyai Bantal Busuk

Ha! Jangan tak tahu, bukan si gadis sahaja yang menyimpan bantal busuk. Lelaki juga adakalanya mempunyai bantal busuk mereka. Mungkin kamu kedengarannya sanagt lucu tetapi tidak bagi si dia. Baginya bantal tersebut sekadar peneman di kala si dia kesepian dan paling penting untuk tidur. Tanpa bau bantal itu pasti si dia sukar untuk melelapkan mata. Bantal tersebut dikatakan kesayangannya. Mungkin bantal itu telah digunakan sejak kecil sehinggalah saat ini. Anda pasti tidak menyangka bahawa teman lelaki anda juga mempunyai bantal busuk seperti anda. Mesti comel tika melihat dirinya memeluk bantal tersebut. Pasti anda tertunggu-tunggu si dia berceritakan tentang rahsianya yang satu ini bukan?

3. Pembersih

Kamu nampak si dia seolah-olah endah tak endah tentang penampilan dan cara anda ketika makan. Namun disebalik itu sebenarnya tersimpan 1001 rasa yang tidak menyenangkan pada dirinya. Pernah atau tidak apabila anda dan si dia keluar, penampilannya selekeh atau bajunya tidak bergosok? Sekiranya penampilan si dia rapi, anda pasti sudah boleh mengagak si dia seorang yang sangat menjaga kebersihan dan tidak suka pada persekitaran yang kotor serta penampilan yang tidak kemas.
baginya kebersihan itu melambangkan penampilan seseorang. Sekiranya selama ini anda tidak pernah menjadikan kebersihan sebagai kutamaan, bermula hari ini anda perlu menukarnya 100 peratus.

4. Tidak Suka Patung Beruang

Lelaki agak kurang gemar memiliki patung beruang. Bagi si dia, cukuplah sekadar dijadikan hadiah buat anda dan bukannya untuk dijadikan koleksi peribadi. Pada pandangan si dia, menyimpan dan menyukai patung beruang seolah-olah berjiwa seperti perempuan.
Helo, si dia kan lelaki, jadi jatuhlah maruah si dia sekiranya dia mempunyai koleksi seperi ini!Bagi anda yang tidak pernah menerima hadiah berbentuk patung beruang, jangalah kecewa kerana si dia memang tidak berminat malah untuk memilihnya sebagai hadiah pun tidak tahu. Takut-takut nanti pilihannya tidak kena dengan jiwa anda.

5. Privasi

Oh, baru tahu rupa-rupanya lelaki juga memerlukan privasi untuk dirinya! Anda haruslah memahami kehendaknya apabila si dia membuat permintaan untuk tidak keluar bersama anda di hujung minggu. Jangan pula saat itu anda merajuk pula. Takut-takut si dia bosan mempunyai kekasih seperti anda.
Sekiranya si dia boleh memahami keinginan anda, jadi apa salahnya anda pula memahami keinginan dirinya? Sekali sekala berilah waktu untuk si dia bersendirian dan bersama-sama teman-temannya. Tentu anda akan dianggap kekasih yang paling memahami.

6. Menjaga Kecantikan

Alamak! Lelaki pun menjaga kecantikkan diri? Kini golongan lelaki juga menitik beratkan soal penampilan diri dan gaya. Kecantikkan disini bukanlah bermaksud si dia suka bersolek seperti anda. Sebaliknya si dia amat prihatin tentang penjagaan kulit muka, bau badan, mulut, gigi dan sebagainya untuk tampil sebagai lelaki maskulin dan berkualiti,
Kalau si dia keluar membeli belah pasti si dia akan menuju ke bahagian lelaki untuk melihat pencuci muka, minyak wangi, deodoran dan sebagainya. Serba serbi lengkap seperti seorang perempuan. Kalau boleh si dia ingin orang yang mendampingi dirinya selesa dan tidak akan mengkritik tentang penampilan dirinya.

7. Manja

Wow! Pastinya anda suka saat mendapat teman lelaki yang manja bukan? Kebiasaanya anda asyik melihat wajahnya yang serius dan sukar menghadiahkan senyuman, alih-alih sikapnya menjadi manja dan keanak-anakkan apabila si dia jatuh sakit atau demam. Waktu itu kamu boleh melihat dengan mata kepala anda sendiri caranya yang agak kebudak-budakan.
Si dia inginkan perhatian daipada anda dari A sehingga Z. Waktu itu anda akan terasa yang diri anda seperti lelaki manakala si dia pula seperti seorang perempuan yang memerlukan perhatian. Jangan pula anda terkejut ya.

8. Tegas

Apabila bersama anda nampak dirinya berlainan sama sekali. Kadangkala si dia nampak santai, boleh melawak dan suka mengusik. Jarang sekali melihat dirinya marah dan tegas dalam melakukan sesuatu. Di hadapan anda si dia selalu mempamerkan wajah yang ceria dan tidak suka dengan pergaduhan.
Namun apabila terjadinya perselisihan paham yang membabitkan anda, ditambah kesalahan itu memang anda yang lakukan, memang anda akan nampak ketegasannya. Malah anda sendiri takut untuk memandang wajahnya. Baginya untuk mengasari anda tidak sama sekali, cuma si dia akan menasihati dan menegur anda agar tidak mengulangi kesalahan yang sama. Jadi anda perlu bersiap sedia.

9. Menangis

Aduhai, hatinya sangat lembut seperti seorang perempuan! Tidak disangka-sangka teman lelaki yang kelihatan Macho dihadapan anda boleh menangis dalam sekelip mata. Puncanya hanyalah kerana anda meminta si dia memutuskan anda gara-gara pergaduhan kecil sahaja. Aduh, terduduk anda seketika!
Anda perlu tahu, lelaki juga mempunyai naluri seperti seorang perempuan. Si dia juga tahu untuk menangis saat hati terluka atau menerima perkhabaran yang mendukacitakan. Malah si dia juga tidak segan silu untuk mempamerkan kesedihannya di hadapan anda. Itu meunjukkan si dia benar-benar ingin anda terus berada di sampingnya. Oleh itu, janganlah kecewakan dirinya.

10. Pemalas

Masih sesuaikah si dia menjadi calon pilihan anda? Atau anda mahu membutakan mata dan cuba sedaya upaya untuk mengubah diri si dia? Fikir-fikirkanlah ya. Segelintir lelaki mempunyai satu sifat yang kurang digerami oleh kaum wanita iaitu malas. Sikap malasnya kalau sedikit tidak mengapa sebaliknya kalau pinggan mahupun cawan yang sebiji pun sukar untuk diangkat. Memang anda sendiri pun akan rasa marah kan?
Bagi mereka, segalanya ingin mudah sahaja dan sekiranya susah selalunya akan ditolak ke tepi atas alasan meremehkan. Sekiranya teman lelaki anda seorang yang malas, apa kata anda nasihatkan dirinya supaya berubah dan belajar untuk menjadi seorang yang lebih bertanggungjawab.
Lelaki suka apabila anda selalu memberikan perhatian dan mengambil berat tentang dirinya seperti juga anda. Dari itu, Si dia akan dapat menilai sejauh manakah kejujuran dan keikhlasan anda dalam sesebuah perhubungan. Oleh itu, jangan sesekali tidak menghiraukan si dia.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
hahahahhaha...
kan da kena...sape suh tag lagi kat FB kan...
hehehhee...
xpe la 
as long as we trust  each other...
muahcccxxxx...

♥NORULEZ